De prachtige combinatie van donkerrood fruit met wat aardse tonen maken de wijn verleidelijk. De smaak is krachtig met fijne zuren en geconcentreerde aroma's, wat de wijn tot een ideale begeleider van zwaardere gerechten maak Lees meer.
De Barbera uit de regio van het plaatsje Alba geeft altijd veel kracht maar wanneer hij uit de regio van Montforte komt heeft hij helemaal veel concentratie. Paolo maakt bezielde wijnen, met veel bevlogenheid gemaakt.
Cascina Amalia is een bedrijf met een duidelijke missie; hoge kwaliteit wijn maken met respect voor terroir, natuur en traditie. Dit lijkt gelukt, gezien de resultaten en de scores van de wijnen van dit charmante bedrijf.
Het bedrijf ligt in het historische Monforte d’Alba in de Langa, Piëmonte. De familie Boffa komt oorspronkelijk uit Ligurië, maar richtte in 2003 dit mooie bedrijf op. Ze voelden zich erg aangetrokken door de prachtige streek rond Barolo. Ze kochten daartoe een 20ste eeuwse wijnbedrijf in Monforte met de omliggende wijngaarden. Hier stonden Dolcetto en Barbera aangeplant, maar de ambitie reikte verder. De familie wist extra wijngaarden aan te kopen in Barolo, Cru Bussia en in hun eigen Monforte, cru Le Coste. Al gauw was de oude boerderij niet meer geschikt voor de productie van kwaliteitswijnen. De oude boerderij is nu een B&B, gerund door mamma Maria Angela, en zoon Paolo runt het wijnbedrijf.
De familie Boffa heeft in alle rust het bedrijf verbouwd. Daarbij is over elk detail nagedacht om klasse wijnen te maken. Er werd een nieuwe wijnkelder gebouwd onder toeziend oog van vader Gigi Boffa. De architectuur en de werkomgeving voor de mens is zeker niet aan de aandacht ontsnapt. Hierdoor klinkt het misschien als een pompeus en dik wijnbedrijf, maar alles behalve dat! Paolo is overigens een behoorlijk eigengereid type. Hij loopt het liefst in slobbertruien en zijn grootste liefde zijn de wijngaarden. Hij staat zeer dicht bij zijn wijnen en zijn wijngaarden, kortom een bescheiden wijnmakerij die doordachte wijnen maakt.