Middeldiep robijnrood met granaat-oranje tonen. Geurend naar fruit waaronder gekonfijte kersen, pruimen, aardbeien en frambozen. Gecombineerd met het fruit zijn er ook donkerdere tonen van chocolade, hazelnoten, zoethout te proeven met hinten van kruiden, Lees meer.
Het is te proeven dat er veel kennis is bij dit kleine familiebedrijf. Echtpaar Nicola Argamante en Loredana Addari zijn beiden afgestudeerd in wijnbouw en oenologie en gespecialiseerd in de nebbiolo druif. Loredana in het laboratorium en Nicola in de wijngaard waar hij als agronoom-consultant heeft gewerkt voor meer dan 30 uitstekende wijndomeinen in verschillende delen van Piëmonte. Tegenwoordig is hij de president van het Consorzio dei Vini del Piedmonte, het overkoepelend orgaan van alle Consorzio Piedmontese. Sinds 2005 zijn ze samen volledig werkzaam in het bedrijf dat van 3 naar 11 ha groeide in 2023. De totale productie is slechts 90.000 flessen. Hun twee dochters, Francesca en Vittoria, werken nu ook in het bedrijf. Met nog een medewerker doen ze alles met dit kleine team van 5 personen, van plukken tot vinificatie en de proeverijen in de in 2023 prachtig nieuw gebouwde proeflokaal en opslag dat voor 100% draait op zonne-energie. De kelder ligt in een kleine vallei kijkend aan de achterzijde op de Cru San Pietro en aan de voorzijde de grotere Cru Bussia. De vinificatie is traditioneel en zonder poespas. Spontane fermentatie met natuurlijke gisten tot 24C en gebotteld door zwaartekracht zonder filtratie. Ze maken verleidelijke, elegante nebbiolo's die nu al prettig zijn om te drinken maar voldoende structuur hebben om te kunnen ouderen.