een mooie intense neus van zwart fruit. Rijk, uitgesproken en redelijk krachtig met aroma's van noorderkrieken, blauwbessen en zoethout. In de mond zijn de smaken zijn rechttoe rechtaan en de tannines zijn soepel. Het rode fruit domineert in de aroma's. D Lees meer.
Domaine d'Éole , opgericht door Pascal MONCELLI in 1993, begint zijn geschiedenis met de overgang naar de biologische landbouw van 17 ha wijnstokken die vroeger als associatiekelder werden gebruikt. Een paar maanden later begon Matthias WIMMER , al 30 jaar directeur van het landgoed, zijn verhaal in de Alpilles nadat hij zijn carrière in de Languedoc was begonnen. Destijds produceerde het landgoed ongeveer 500 hl aan wijnen, waaronder 2 rode wijnen (Cuvée Léa en Éole rouge) en 1 rosé.
Het was echter pas na de aankoop door Christian RAIMONT in juli 1996 dat het landgoed zijn wijnen officieel als biologisch zou promoten en zijn ontwikkeling zou beginnen naar Domaine d'Éole zoals we dat nu kennen. Deze evolutie omvat de vernieuwing van de wijngaard (13 ha ontworteld en herbeplant) en de groei ervan (17 ha nieuwe percelen) over ongeveer dertig jaar.
Het resultaat van deze metamorfose zal de vermindering van het aandeel Carignan zijn, de toename van dat van Syrah en de aanplant van witte percelen, aanvankelijk Rolle/Vermentino en Roussanne in 2001, daarna Grenache blanc vanaf 2002.
2003 tot 2005 werd ook gekenmerkt door de aanplant van het zogenaamde Pont Romain-perceel met 2 ha Grenache noir en 1 ha Syrah, geplant op alluviale grond aan de voet van de Alpilles, wat de wijnstokken een uitzonderlijk potentieel gaf dat de basis vormt van onze rode wijnen.
De kelder heeft zich in bijna 30 jaar ook intensief ontwikkeld met de bouw van een uitbreiding van onze vatenkelder in 2003 en de toename van ons volume roestvrijstalen vaten in 2016 om te reageren op de groei van de wijngaard en de groeiende vraag naar rosé- en roséwijnen. blanken.
Zo kocht Marc REBOUAH , gepassioneerd door wijn, eind 2017, in de ban van de wijnen en het terroir van het landgoed, en overtuigd door de ervaring en filosofie van het team aan het werk, het landgoed om het te plaatsen in een logica van voortdurende zoektocht naar kwaliteit in harmonie met de prachtige natuur eromheen.
Uiteindelijk was het in juni 2018 dat Ludovic VANÇON , oenoloog van SupAgro Montpellier, Matthias kwam ondersteunen met het oog op het implementeren van een progressieve en intelligente transitie in het beheer van het landgoed en de controle over de wijngaard en de wijnen van Éole. Sinds januari 2023 is hij het die de fakkel overneemt, zodat dit hele verhaal je blijft verrassen en plezieren.