Deze Dolcetto heeft aangename aroma’s van rijp rood fruit zoals frambozen, bramen en kersen. Op de afdronk toont de wijn een lichte notige toon, met name die van amandel. Lees meer.
Viberti Giovanni wordt gezien als één van de beste producenten uit de Piëmonte. In 1919 kwam de herberg ”Buon Padre” in het bezit van de familie. Reizigers konden op doortocht overnachten en dineren bij Buon Padre. Tot 40 jaar terug werd de wijn enkel geproduceerd voor het restaurant zelf. Toen men ook buitenlandse gasten begon te ontvangen, werden de wijnen van Viberti Giovanni al snel internationaal bekend. Tegenwoordig staat de jonge Claudio aan het roer en heeft hij naast Buon Padre een tweede restaurant in het stadje Barolo geopend genaamd La Gamella. Ook wordt er de komende jaren een prachtig boutique hotel gebouwd en wordt de kelder verbouwd tot een ”state – of – art winery”
De druivenstokken zijn ruim 25 jaar oud en alle druiven worden met de hand geplukt. Om de benaming ‘’Superiore’’ op het etiket te mogen zetten moet de wijn minstens 13% alcohol bevatten en twaalf maanden rijpen, waarvan zes op de fles.