Een goede wijn-spijs combinatie gaat om nuances en dus om kennis.
Spijs vraagt om wijn en wijn is heerlijk bij spijs. Maar welke wijn bij welk gerecht is een vaak gehoorde vraag. Een van de pijlers van Wijnhuis Zuid naast het smaakprofiel is de kennis van wijn-spijs combinaties. Sterker nog Wijnhuis Zuid geeft zelf cursussen en heeft gerenommeerde wijn-spijs partners.
Bijvoorbeeld Jessica Verkade die als kok en vinoloog regelmatig haar gerechten toont in onze mailingen en op de bite-bar in de winkel een eigen hoekje heeft. Maar ook CS catering waar we onze proeverijen opluisteren met CS “bites” horende bij de wijnen. En dan natuurlijk onze medewerkers Michel met ruime horeca ervaring en Yvonne die regelmatig wijn-spijs cursussen op niveau geeft.
Ontdek hoe de wijn-spijs combinaties de gerechten doen opleven en nog lekkerder maken of kijk gewoon naar ongewoon lekkere gerechten.
Tartaar van Asperge met groene olijven en aardbeien
Bekijk dit recept
Kaasfondue
Bekijk dit recept
Moro's Bonen & Chorizo Salade
Bekijk dit recept
Avontuurlijke Kerst: Yotam Ottolenghi's Szechuan-lam met gestoomde aubergine
Bekijk dit recept
Hazenpeper
Bekijk dit recept
Bobotie met geelrys
Bekijk dit recept
Watermeloen Gazpacho met crispy Avocado Fritters
Bekijk dit recept
Jessica's BBQ Burger
Bekijk dit recept
Asperge & Bieslook ‘broodpudding'
Bekijk dit recept
In granaatappelsap gestoofde runderwangen
Bekijk dit recept
Zalmsalade met garnalen en krabeitjes
Bekijk dit recept