Benodigdheden
- Angus beef (v/d Slager) 1 tl zout
- 1 geklutst ei
- 1⁄4 ui gehakt
- Peterselie, knoflook en bieslook naar smaak.
Voorbereiden
Angus beef van vakslager, laat het grof draaien en laat hem het in een bak doen met deksel, zodat het niet platgedrukt wordt. Je kunt in plaats van rundvlees ook kalfsvlees, lamsvlees, kip- of kalkoen nemen of zelfs zalm. Wagyu is helemaal luxe, maar vanaf €50.
Verander niet teveel aan de structuur van de slager. Meng het gehakt met gehakte peterselie en bieslook en een teen knoflook. Denk aan de losse structuur. Gebruik niet teveel zout, door de aanraking met zout wordt de eiwitstructuur compacter. Duw wel met je duim in de burger, opdat hij tijdens het bakken niet gaat kromtrekken. Maak met de hand burgers (net iets platter dan je van plan was) en die net iets groter zijn dan het broodje, ze slinken tijdens het bereiden..
Bereiden
Draai de hamburger liefst maar 1 keer om tijdens het bakken of grillen op het moment dat de kleur van rood naar grijs gaat. Niet teveel bewegen. Langzaam garen is het geheim.
Serveren
Snijd het broodje doormidden, beleg met sla (ijsberg, botersla, rucocla, romaine), tomaat, augurk, komkommer of gegrilde groenten. Tomatensalsa in plaats van tomaten is ook lekker. Doe dan de burger erop en beleg met kaas (mozzarella, cheddar, Parmezaan) en eventueel nog uitgebakken pancetta. Dan de saus erop: mayonaise, cocktailsaus, ketchup, truffelmayo etc Top dan af met rauwe of gebakken uien of rode uiencompote Dan het kapje erop. De hamburgerbroodjes van de Sligro zijn top! Half zacht en na afbakken perfect.Serveren met biologische frites, zelfgemaakte mayo en coleslaw.