Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredienten voor 6 personen
Gazpacho
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 gele paprika’s
- 1 el groene Tabasco
- 2 el rode wijnazijn
- 2 komkommers
- halve gesneden watermeloen
- zout en peper
- 12 stukjes watermeloen voor de presentatie
Bereiding
In grote kom combineer alles behalve de watermeloen en laat een paar uur marineren in de ijskast. Doe vervolgens in een blender en mix met watermeloen tot een schuimig mengsel. Proef, en breng op smaak met wat extra zout en Tabasco. Koel erg goed. Plaats glazen in de ijskast.
Avocado fritter vulling
- rode ui klein gesnipperd
- 2 tl limoen rasp
- 5 el limoen sap
- 1 bosje koriander gehakt
- 12 mais tortillas gemalen in een blender tot fijn meel
- 4 rijpe avocado’s
- zout en peper
Bereiding
Combineer alles in een kom en pureer met een vork de avocado’s zodat er een paar stukjes overblijven. Breng op smaak met zout en peper. Laat koelen in de ijskast met plastic erover. Met een ijslepel maak er balletjes van en plaats in de vriezer.
Beslag
- 100 gr bloem gezeefd
- mais meel
- 1 el komijnpoeder
- 1 tl zout
- een blikje bier
- voldoende olie om te frituren
Bereiding
In grote kom combineer bloem en maismeel, zout en komijn. Giet langzaam het bier erbij en maak een dikkig beslag. Laat 30 minuten rusten. Verwarm de olie, haal de balletjes door het beslag en frituur ze 3/4 minuten tot ze mooi van kleur zijn.
Presentatie
Schep de gazpacho in gekoelde glazen en leg daar bovenop een prikkertje met een fritter en een partje watermeloen.