De Azienda Agricola Ca' La Bionda is gelegen in de gemeente van Marano di Valpolicella , in het hart van het historisch "klassieke" zone van de Valpolicella. De wijngaard strekt zich uit over 29 hectare heuvel land op een hoogte die varieert tussen de 150 Lees meer.
Ca La Bionda werd in 1902 opgericht door Pietro Castellani , die zowel een gepassioneerde als toegewijde druiventeler en wijnmaker was. De familie Castellani, momenteel vierde generatie, gaat verder met dezelfde inzet en passie zoals Pietro meer dan honderd jaar geleden is begonnen. Alle fasen van de wijnbereiding, de teelt van de hoogste kwaliteit druiven, oogst, vinificatie, veroudering en marketing worden rechtstreeks door de familie uitgevoerd.
Valpolicella Classico Superiore Ripasso heeft als bijnaam op het etiket Malavoglia (‘tegenzin’). Zoals u wellicht weet wordt Ripasso gemaakt doordat de schillen van de veel later gistende Amarone worden toegevoegd aan de Valpolicella, zodat er een tweede gisting ontstaat. Alessandro vindt dit eigenlijk kunstmatig; waarom een mengvorm in elkaar knutselen als je je eerst inzet om juist twee verschillende authentieke wijnen, nl. Valpolicella en Amarone te maken? En toch, de markt wil Ripasso…. Het dilemma is als volgt opgelost: er worden geen schillen van Amarone toegevoegd, maar van Recioto (de zoete wijn uit gedroogde druiven). Die geven met hun port- of zelfs grappageur een heel nieuwe dimensie en een ‘zoete’ neus aan deze echt droge wijn. Geen karakterloos mengsel, maar een nieuwe creatie en een ongekend uitgebalanceerde wijn.