Dit recept is voor 2 personen
- Halve groene peper in dunne ringen
- Rasp en sap van een halve citroen
- 65 gr boter
- 200 gr paddestoelen (cantharellen, kastanjechampignons of shiitake)
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 100 gr cavolo nero (palmkool), gewassen, harde steeltjes verwijderd en in grove stukken
- 15 gr boter
- 1/4 tsp gerookte paprikapoeder
- 1 grote burrata of 2 kleinere
- 5 gr bladpeterselie, grof gehakt
- Knapperig brood
- Smelt 25 gr boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de paddenstoelen en knoflook toe en bak tot de paddestoelen goudbruin worden en beginnen te karamellieren. Schep de cavolo nero en nog eens 25 gr boter erbij en laat al omscheppend iets slinken. Breng alles op smaak met zout, peper en citroensap en haal de pan van het vuur. Zet opzij.
- Smelt 15 gr boter in een kleine pan. Voeg zodra de boter begint te bruisen het paprikapoeder toe. Bak even mee en draai de pan rond om alles te mengen. Zet het vuur uit.
- Leg de burrata in het midden van een grote schaal. Schep het paddenstoelen-koolmengsel eromheen. Besprenkel met het overgebleven bakvocht van de paddenstoelen en cavolo nero.
- Verdeel tot slot de spicy boter erover en bestrooi met peterselie. Serveer met knapperig brood om mee te eten.
Wijntip: