Menu
EUR
Let op: door gebruik te maken van deze website verklaar je minimaal 18 jaar oud te zijn.

Chocolademousse met sinasappelslagroom, fruit en dulche de leche

Dit recept is voor 2 personen

Voor de mousse: 

Voor de sinaasappelslagroom: 

Voor de dulche de leche: 

 

 

  1. Zet een pan op met ruim water en breng het water aan de kook. Zet het dichte blikje gecondenseerde melk erin. Het blikje moet onder water staan en de gehele kooktijd onder water blijven. Vul indien nodig tussendoor water aan. Zet de timer op een uur en check zo nu en dan of het blikje onder water staat. 
  2. Smelt de chocolade voor de mousse au bain Marie. Klop de slagroom lobbig. Als de chocolademousse gesmolten is laat je deze iets afkoelen. Spatel de helft voorzichtig door de slagroom. Spatel daarna de rest van de chocolade erdoor, samen met een snuf zeezout. Roer zo kort mogelijk zodat de mousse zo luchtig mogelijk blijft. Bewaar in de koelkast tot gebruik. 
  3. Klop 100 ml slagroom op samen met de rasp van de halve sinaasappel en bewaar koel tot gebruik. 
  4. Spuit toefjes van de chocolademousse in je kom. Dit kan gemakkelijk door een spuitzak of door een kleinere hoeveelheid in een grote (boterham of diepvries) zak te doen. Knip hierbij een klein puntje van een hoekje om mooie toefjes te maken. Maak ook toefjes van de sinaasappelslagroom tot de bowl gevuld is. Strooi hier wat vers fruit overheen, verse muntblaadjes en de dulche de leche. 

Wijntip: 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!