Dit recept is voor 2 personen
- 2 kalfslapjes
- Halve ui
- 150 gr spinazie
- 1 teentje knoflook
- 20 gr parmezaanse kaas
- 20 gr geroosterde pijnboompitten
- 100 ml passata
- 1 rode paprika
- 1 el fijngehakte peterselie
- 50 ml room
- Een half stokbrood
- Olijfolie
- Boter
- Peper
- Zout
- zet de oven op grillstand. Snijd de paprika’s door een verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot het vel zwart wordt.
- Klop de kalfslapjes tussen twee vellen folie plat. Kruid met peper en zout. Blancheer de spinazie even in licht gezouten water. Laat uitlekken en hak fijn.
- Snipper de uit fijn en pers de knoflook. Hak de pijnboompitten. Meng de ui en de knoflook onder de spinazie. Schep er de parmezaan, pijnboompitten en 2 el olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
- Schep op ieder kalfslapje een lepel van het spinaziemengsel. Rol de lapjes op en steek vast met een prikker. Bak de rolletjes in boter goudbruin en gaar.
- Haal de paprika’s uit de oven en verwijder de schil. Snijdt het vruchtvlees in stukjes en doe samen met 3 eetlepels water in een blender. Mix glad. Breng de paprikasaus met de passaat aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en verwarm nog eens goed door. Schenk de saus bij de vleesrolletjes en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Serveer de rolletjes samen met de saus en bestrooi eventueel nog met extra pijnboompitten. Werk af met de peterselie en serveer met stokbrood.