Dit recept is voor 2 personen
- 1 sneetje (oud) brood
- 1 el olijfolie
- 1/6 rl knoflookpoeder
- Peper en zout
- 1 komkommer
- 100 gr diepvriesdoperwten, ontdooid
- 1 1/2 takje munt
- 25 ml water
- 1/2 citroen
- Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de croutons in 5 min. Goudbruin. Breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.
- Schaaf met een kaasschaaf 1 komkommerlint per persoon.
- Meng de rest van de komkommers met de doperwten, extra vierge olijfolie, munt, het water en de rasp en het sap van de citroen in een blender. Mix tot een gladde soep. Houd wat doperwten en blaadjes munt apart ter garnering.
- Verdeel de gazpacho over de glaasjes of kommen. Garneer met de croutons, blaadjes m unt, doperwten en komkommerlinten.
Wijntip: