Steak tartaar
Dit recept is als voorgerecht voor 4 personen en als hoofdgerecht voor 2 personen.
- 300 gram kogelbiefstuk
- 3 tl peterselie, fijngehakt
- 3 tl bieslook, fijngehakt
- 3 tl sjalot, fijngehakt
- 3 tl kappertjes, fijngehakt
- 3 tl cornichons, fijngehakt
- 3 tl olijfolie
- 1,5 el tabasco
- 1,5 el worcestersaus
- 3 tl ketchup
- 3 tl mosterd
- Peper
- Zout
- 1 eigeel per steaktartaar
- Serveertip: getoaste olijvenbruchetta
Tip: het is heel makkelijk om het gerecht aan te passen naar grotere of kleinere hoeveelheden want voor bijna alle ingrediënten geldt 1 tl op 100 gram vlees.
- Zorg dat al het garnituur gesneden of fijngehakt is en klaarstaat.
- Snijdt het vlees met een scherp mes in kleine stukjes, je kunt affentoe ook een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden ipv de hakmolen, omdat je op deze manier meer structuur van het vlees houdt.
- Meng de garnituren en sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel naar smaak nog andere ingrediënten toe.
- Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.