Dit recept is voor 2 personen.
- 150 gr verse tonijn
- 0.5 el sojasaus
- 0.5 el olijfolie
- 1.5 el zwarte sesamzaadjes
- 1.5 el witte sesamzaadjes
- Halve avocado
- Klein beetje wasabi
- 0.5 el limoensap
- 0.5 el mayonaise
- Peper en zout
- Halve komkommer
- 25 ml rijstazijn
- 0.5 tl suiker
- Snijd de tonijn in 4 lange stukken. Wrijf de zijkanten in met een mengsel van olijfolie en sojasaus. Roer de twee kleuren sesamzaadjes door elkaar op een bord en druk de tonijn hier in zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit een koekenpan en bak de tonijn 1 a 2 minuten aan beide kanten aan, totdat de buitenzijde net iets grijs kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.
- Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en pureer het vruchtvlees samen met de mayonaise en limoensap, peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Snijd de komkommer door de lengte met een mandoline in zo dun mogelijke plakken. Dep ze goed droog met keukenpapier. Roer de rijstazijn met de suiker door elkaar en giet over de komkommerlinten. Schep een paar keer goed door.
- Snijd de tonijn met sesamjasjes in plakjes en leg mooi op een bord. Serveer met de komkommerlinten en toefjes avocadocreme.
Wijntip: